Jdi na obsah Jdi na menu
 

Rok 2016

2016
(kronikář Alena Křížková)



První letošní schůze výboru SDH se uskutečnila v pondělí 4. ledna od 17 hod. v hasičské zbrojnici. Bohužel se sešli pouze 3 členové výboru (starosta sboru, jednatelka a pokladník), dále předseda revizní komise a kronikářka sboru. Hlavním bodem byla vyslovená nespokojenost s počtem a vedením Mladých hasičů (pracovní vytíženost ved.mládeže) i nutnost tento problém začít řešit. Členské příspěvky pro tento rok zůstávají u dospělých na 150,-Kč, u dětí příspěvek snížen na 150,-Kč, z původních 250,-Kč.

Složení výboru SDH a ostatních funkcí pro rok 2016 zůstává stejné:
Starosta SDH:         Jaroslav Dziásek
Náměstek starosty:  Kamil Tuček (referent MTZ)
Velitel JSDH:          Jakub Roubíček, DiS.
Jednatel SDH:         Alena Dziásková
Pokladník SDH:      Anna Černá
Vedoucí ml.hasičů:  Johana Švehlová
Člen výboru:            Mgr. Ing. Miroslav Andrt
Revizní rada:           Vlastimil Sudek, Hana Dvořáková, Jaroslav Šíma
Kronikář:                  Alena Křížková

Dne 12. ledna v 17 hod. náš sbor navštívila redaktorka Českého rozhlasu Sever paní Lenka Šipošová, která s námi přijela natáčet reportáž do rozhlasové soutěže pro dobrovolné hasičské sbory nazvanou „Dobráci roku 2016“. Na reportáži se podílelo celkem 5 dospělých členů a 6 mladých hasičů. Týden pak měli příznivci sboru na zasílání hlasů. Výsledky této soutěže budou známy přibližně v měsíci květnu či červnu letošního roku.
V pondělí 18. ledna 2016 ve 22:17 vyhlásilo KOPIS HZS požár stohu technického konopí mezi Malešovem a Střížovicemi. Na místo byly vyslány 2 cisterny HZS stanice Štětí a JSDH Štětí a Polepy. Vzhledem k tomu, že po příjezdu na místo události byl již celý stoh v hodnotě cca 400tisíc v plamenech, nechal se po dohodě s majitelem celý vyhořet. Na místě byla ponechána jednotka dobrovolných hasičů ze Štětí, ostatní jednotky se vrátily zpět na své základny. Zásah byl ukončen 19.1.2016 v 06:37. Příčina požáru se vyšetřuje.
V měsíci lednu pořádaly Výroční valné hromady i SDH Bechlín (9.1.), SDH Malešov (15.1.) a SDH Snědovice (29.1.). Za náš sbor se zúčastnili – starosta sboru Jaroslav Dziásek, jednatelka Alena Dziásková a Vlastimil Sudek.
Dne 2. února 2016 zemřel dlouholetý člen a funkcionář sboru pan Milan Kabát. Pohřeb se konal pouze v rodinném kruhu, z toho důvodu se jej nikdo ze členů sboru nezúčastnil. Čest jeho památce.
13. února 2016 byl dopaden žhář, který od prosince r. 2015 na území okresu Mělník a Litoměřice založil celkem 22 požárů. Cílem jeho řádění se stalo 19 mysliveckých posedů a 3 stohy. Prvním z nich byl 2.12.2015 stoh s 500 balíky slámy u obce Vražkov, druhým 9. ledna 2016 stoh se 40t technického konopí (vyčíslená škoda cca 200 tis.Kč) mezi obcemi Malešov a Střížovice. Třetím (na tomtéž místě) dne 18.1.2016 stoh se 70t technického konopí (vyčíslená škoda cca 400 tis.Kč). Pachatel byl dopaden bezprostředně po zapálení posledního posedu. K jeho zadržení pomohlo upozornění myslivců i tip od všímavých občanů. Jednalo se o 33-letého muže z Mělnicka, který pracoval jako údržbář v Roudnici n.L. a po pracovní době objížděl kraj svým autem a zakládal požáry pomocí plynového zapalovače. Pachatel sdělil Policii, že to bral jako relax a zvýšení adrenalinu. Celková škoda jeho řádění byla předběžně vyčíslena na 900 tis.Kč.
Během masopustních oslav v Počeplicích dne 13. února 2016, byl krátce před 15. hodinou na tísňovou linku HZS nahlášen požár os.automobilu.
Okamžitě po vzniku požáru se na místo dostavila jednotka profesionálních hasičů ze Štětí společně s Policií ČR. Hasiči měli díky rychlému a přesnému zásahu oheň pod kontrolou během pár minut. Poté bylo zapotřebí hašení dokončit a ujistit se, že nedojde k dalšímu zahoření. K tomu jim přijela na pomoc i jednotka našeho sboru, která pomáhala i při odstranění nákladu ze zavazadlového prostoru. Předběžně byla jako příčina stanovena technická závada na palivovém systému. Zásah byl ukončen po 20 minutách.
Letošní již 51. hasičský ples se konal v sobotu 13. února ve velkém sále Kulturního střediska ve Štětí. Hrála nám jako tradičně výborná kapela p.Totha z Polep. Jako předcházející léta tak i letos měli lví podíl na dobrém výsledku celé akce místní obchodníci a podniky svými příspěvky do tomboly. Za přípravu celé tomboly patří velké díky členovi našeho sboru p.Rostislavu Kožarskému.
Dne 19. února se v prostoru zbrojnice konala Valná hromada ml.hasičů, která byla opět spojená s přenocováním dětí na hasičárně. Celkem se zúčastnilo 5 dětí – Vojtěch Čecho, Martin Devera, Adam Diviš, Jaroslav Valenta a Patrik Zázvorka. Každý z nich dostal na přivítanou dort. Ved. mládeže Johana Švehlová společně se svým instruktorem Františkem Tydrichem připravili pro děti soutěže, při kterých si užily spoustu legrace. Podvečer si zpestřily sledováním filmu a odměnou jim pak byly i pizzy, které dovezl velitel jednotky p. Jakub Roubíček. Akce byla vydařená a dětem se moc líbila.
Dne 26. února se od 18 hod. v Hoštce, v Hotelu U Lišky, uskutečnila VVH Okrsku Štětí. Za náš sbor se zúčastnili – Vlastimil Sudek, Jaroslav Dziásek, Jakub Roubíček, Václav Ernst a Jaroslav Kyml jako řidič. Byly předneseny zprávy o činnosti jednotlivých sborů za r. 2015, zástupci sborů byli opětovně informováni o přeregistraci sborů, dále byla připomenuta změna pravidel u PHL.
Dne 27. února se uskutečnilo v SDH Brozany n.O. školení vedoucích mládeže, pořádané OORM v Litoměřicích. Z našeho sboru se zúčastnili a školení úspěšně zakončili manželé Alena a Petr Křížkovi. Na závěr obdrželi Osvědčení III. stupně ved.mládeže.
Dne 18. března 2016 se konala svatba člena sboru Davida Svobody se slečnou Terezou Peštovou. Vzhledem k tomu, že se jednalo o svatbu jen v úzkém kruhu rodinném, nezúčastnil se jej nikdo ze sboru. Za náš sbor byl dodatečně zakoupen svatební dar, kuchyňský robot. Novomanželům přejeme hodně štěstí a lásky na společné cestě životem.
Dne 21. března se uskutečnila odborná rada velitelů, kde se projednávalo hlavně pořádání Okresního kola soutěže v požárním sportu, které se bude konat 14. 5. 2016 v Lovosicích. Za náš sbor se zúčastnil starosta Jaroslav Dziásek.
Dne 24. března se konalo školení velitelů na HZS v Roudnici nad Labem, kterého se zúčastnil velitel jednotky Jakub Roubíček.
Dne 2. dubna se konalo Shromáždění starostů a představitelů sborů v Trávčicích. Hlavním tématem byly plánované okrskové a postupové soutěže a placení členských příspěvků. Za náš sbor se zúčastnil starosta sboru Jaroslav Dziásek.
Mladí hasiči se v sobotu 2. dubna vypravili na výlet do Oblastního muzea v Litoměřicích. Výletu se zúčastnily celkem 4 děti společně se svou vedoucí Johanou Švehlovou. Doprovod s výkladem jim dělal štětský rodák a milovník historie pan Miroslav Plaček. 
V sobotu 2. dubna se členové Jednotky zúčastnili Osmiboje o Putovní pohár 2016 v Přestavlkách a okolí, kde se jim podařilo vybojovat nádherné 3. místo. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 9 týmů z celého Podřipska. Absolvovali např. zásah u dopravní nehody 2 OA (Budyně n.Ohří), test fyz. zdatnosti (Břežany n.O.), PÚ vedený z řeky Ohře (Radovesice), vyhledávání osob se záchranářskými psy (Přestavlky kasárna), požár budovy a vyprošťování zavalených osob (Dušníky). Nejočekávanější ale byla tajná disciplína. Tou bylo vyhledávání osob v hořících podzemních garážích (Dušníky). Tuto akci museli hasiči absolvovat v zaslepených plynových maskách. Vítězem se stal SDH Polepy, na druhém místě SDH Předonín. Jednotka SDH Štětí soutěžila ve složení: Marek Rybák, David Svoboda, Adam Jahoda, Oldřich Krejčí, Tomáš Strouhal, Marek Tuček, Václav Vévoda. Všem zúčastněným patří veliká gratulace a díky za reprezentování našeho sboru.
V pátek 8. dubna od 18 hod. se v prostorách hasičské zbrojnice konala schůze Okrsku. Za náš sbor se zúčastnili starosta Okrsku Vlastimil Sudek, starosta sboru Jaroslav Dziásek, hospodářka Okrsku Anna Černá.
Tým žen se v sobotu 16. dubna zúčastnil 2. ročníku Memoriálu Jiřího Kerouše v Holicích u Pardubic. Soutěžilo se opět v požárním útoku, přímo v centru města na Náměstí T.G.Masaryka. V letošním roce se soutěže zúčastnilo 44 družstev mužů i žen a našim ženám se podařilo získat pěkné 12. místo. Tým byl ve složení Alena Dziásková, Jaroslava Lochmanová, Aneta Adamčíková, Jana Pokorná, Sára Kočinová, Markéta Janušková a Nikola Slavíková. Celému týmu patří veliká gratulace a poděkování za reprezentování našeho sboru.
V sobotu 30. dubna se uskutečnilo tradiční zapálení vatry při příležitosti oslav Pálení čarodějnic. Členové našeho sboru již 2 dny předem pečlivě vystavěli vatru a vedoucí MH Johana Švehlová vlastnoručně vyrobila čarodějnici, která byla poté připevněna na vrchol vatry. Samotné zapálení vatry i následná asistence při ohňostroji proběhly úspěšně.
V sobotu 8. května se mladí hasiči zúčastnili 1. kola 3. ročníku soutěže STIMAX CUP v Lhenicích u Teplic.
Soutěžilo se v běhu na 60m s překážkami a konkurence byla doopravdy veliká. Z 299 přihlášených závodníků se našim dětem podařilo ve svých věkových kategoriích vybojovat nádherná umístění. Jmenovitě – 9. místo Vanesa Mostecká (6 let), 5.místo Petr Cihlář (8let), 38.místo Martin Devera (14 let) a 28.místo Vojtěch Čecho (12 let). Všem dětem patří velká gratulace k jejich úspěchu a poděkování za reprezentování našeho sboru.  
V pátek 13. května, navštívilo hasičskou zbrojnici 29 dětí z MŠ Beruška. Seznámily se s hasičskou technikou a výstrojí, mohly si vyzkoušet přilbu i práci s vysílačkami. Největší úspěch ale opět měla možnost prohlédnout si hasičské auto zevnitř.
Valná hromada se uskutečnila 15. května 2016 od 16 hodin v prostorách hasičské zbrojnice. Celkem se schůze zúčastnilo 19 členů (7 omluveno), nebyla tedy usnášení schopná. Schůzi zahájil starosta SDH Jaroslav Dziásek. Informoval členy o proběhlých akcích v letošním roce, jako byl např. hasičský ples, účast Jednotky v Osmiboji, účast dětí ve Stimax Cupu i žen na soutěži v Holicích a příprava vatry. Dále byli všichni účastníci VH informováni o blížících se soutěžích. Sbor bude nápomocen OSH Litoměřice při pořádání Okresní hry Plamen, která se uskuteční ve dnech 28. – 29. května. V měsíci květnu se na Městském stadionu ve Štětí uskuteční soutěž „O pohár města Štětí“ a v měsíci červnu na fotbalovém hřišti v Radouni soutěž pro Mladé hasiče „O pohár starosty SDH Štětí“.
V diskuzi vznesl člen sboru Marek Tuček dotaz ohledně hospodaření sboru, bylo mu umožněno nahlédnout do účetnictví. Člen sboru Ivo Šach, který je současně členem Okresní odborné rady velitelů poděkoval starostovi sboru Jaroslavu Dziáskovi za pomoc při konání okresní soutěže v PS v ASK Lovosice. Václav Ernst vyjádřil nespokojenost nad vedením valné hromady.
V úterý 17. května nás navštívilo 29 dětí z MŠ Klubíčko. Prohlédly a vyzkoušely si hasičskou techniku i výstroj. Velkým zpestřením pro děti byla možnost nechat se připoutat do vakuové matrace.
V pátek 20. května se část Jednotky ve složení Oldřich Krejčí, Jaroslav Kyml, Václav Vévoda a Tomáš Strouhal zúčastnili cvičného zásahu s vyprošťováním osob z fary kostela Narození Panny Marie v Roudnici nad Labem. Zde se nacházela skupinka dětí, pravidelně navštěvující Kostelní klub. Členové Jednotky je nejdříve lokalizovali a postupně vyvedli ven z objektu fary. Dětem se celé cvičení velice líbilo a obrovský úspěch slavila i následná možnost prohlédnout si zásahové vozidlo včetně veškerého vybavení.   

32. ročník soutěže „O pohár města Štětí“  a 6. ročník „Podřipské hasičské ligy“
Datum konání:            21. 5. 2016
Místo konání:             Městský stadion Štětí
Velitel soutěže:           Jaroslav Dziásek
Zást.velitele soutěže:  Jakub Roubíček
Hlavní rozhodčí:         Jindřich Konfršt
Startér:                        Pavel Novák              
Rozhodčí u terčů:       Jakub Roubíček a Jindřich Červinka
Prezentace:                 Anna Černá, Vlastimil Sudek
Finance a stravování:  Anna Černá
Psaní diplomů:            Alena Křížková
Laminování diplomů: Alena Křížková
Měření hadic:             L´ubomír Božek
Zdravotnická služba:  Červený Kříž – Edita Vacková
Časomíra:                   od Podřipské hasičské ligy - Ivo Šach          
Dodávka vody:           T815 PS Štětí – Josef Šíma
                                   T815 SŽDC Kralupy n/Vlt. – Marek Tuček
Kameraman:               Jitka Richterová, KTV Štětí
Fotograf:                    Alena Křížková
Občerstvení:               Jiří Trutnovský, správce stadionu
Další pořadatelé:        Josef Widtmann, Jaroslav Šíma, František Černý,
                                   Josef Juriga

Hosté:                         místostarosta města Mgr. Ing. Miroslav Andrt

Tým žen – Štětí:                                            Tým mužů – Štětí:
Alena Dziásková                                           L´ubomír Božek
Jaroslava Lochmanová                                  Jaroslav Kyml
Aneta Adamčíková                                       David Svoboda
Hana Dvořáková                                           Václav Vévoda
Sára Kočinová                                               Tomáš Strouhal
Nikola Slavíková                                           Marek Tuček
Markéta Janušková                                        Oldřich Krejčí

Výsledky žen:
O pohár města Štětí                   6.místo – čas 35,66 sek.
Podřipská hasičská liga (PHL)  5.místo – čas 25,58 sek.

Výsledky mužů
O pohár města Štětí                    6.místo – čas 28,48 sek.
Podřipská hasičská liga (PHL)   9.místo – neplatný pokus


Přehled účastníků a jejich výsledky

SDH – MUŽI

O pohár města Štětí (čas)

Umístění

PHL             (čas)

Umístění

Snědovice

NP

9.

29,31

7.

Štrbice B

20,82

1.

NP

9.

Hrobce

NP

9.

NP

9.

Měrunice

NP

9.

18,82

3.

Černouček

33,02

8.

22,1

6.

Předonín A

28,39

5.

17,89

1.

Štětí

28,48

6.

NP

9.

Děčany

28,69

7.

33,11

8.

Mělník-Blata

21,81

3.

18,68

2.

Předonín B

21,97

4.

19,74

5.

Střemy

21,43

2.

19,7

4.

 

SDH – ŽENY

O pohár města Štětí (čas)

Umístění

PHL             (čas)

Umístění

Hrobce

22,63

2.

24,83

3.

Předonín

23,22

3.

56,75

7.

Dřemčice

31,00

5.

92,00

8.

Štrbice

46,31

7.

25,41

4.

Měrunice

NP

8.

26,71

6.

Jarmily-Černuc

22,40

1.

19,59

1.

Štětí

35,66

6.

25,58

5.

Mělník-Blata

25,90

4.

23,12

2.

 

V pondělí 23. května v 5:19 hod. vyhlásil KOPIS HZS požár lesa u obce Stračí. Na místě zasahovaly jednotky HZS stanice Štětí a JSDH Štětí, ve složení – Jakub Roubíček, Oldřich Krejčí a Josef Šíma. Požár byl zlikvidován po 7. hodině.
I v letošním roce se hasiči zúčastnili akce Den s Ajaxem, pořádané dne 27. května pro žáky 1. stupně základních škol. Pro děti byl připraven zajímavý program, jehož součástí byla i oblíbená prohlídka vnitřku hasičského auta a vyprošťování osoby z havarovaného osobního automobilu .
Ve dnech 28. – 29. května se na Městském stadionu ve Štětí konalo Okresní kolo hry Plamen. Pořadatelem byla Okresní Odborná rada mládeže OSH Litoměřice. Náš sbor vypomohl překážkami, zajištěním vody – Praga Golden CAS 24 a doplněním stavu rozhodčích Johankou Švehlovou a Frant.Tydrichem. Mimo soutěž si mohli vyzkoušet požární útok i naši mladí hasiči ve složení – Martin Devera, Jakub Hájek, Vojtěch Čecho, Adam Diviš, Patrik Zázvorka, Petr Cihlář a Vanesa Mostecká.
Ve středu 1. června jsme se zapojili do Sportovně branného dne pořádaného ZŠ Ostrovní (dříve 3. ZŠ). Za náš sbor se akce zúčastnil velitel Jednotky Jakub Roubíček, Jaroslav Kyml a ml.hasič Martin Devera. Společně přítomné děti seznámili se zásahovým vozidlem, veškerou technikou a předvedli například ukázku vázání uzlů či transport zraněné osoby ve vakuové matraci.
Ve středu 8. června byl vyhlášen požár rodinného domu v obci Bechlín. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Roudnice n. L., Štětí a Lovosice se svou plošinou. Dále jednotky dobrovolných hasičů z Bechlína, Štětí, Roudnice n. L. a Horních Počapel. Naše jednotka ve složení: Jaroslav Dziásek, Oldřich Krejčí, Martin Flanderka a Tomáš Strouhal vyjela k zásahu v 03:30 hod. Na místě byl zjištěn požár rodinného domu, postižena byla hlavně střecha a kotelna. Zásah byl ukončen cca v 7:30 hod.

6. ročník soutěže „O pohár starosty SDH Štětí“
Datum konání:            12. 6. 2016
Místo konání:             fotbalové hřiště Radouň
Velitel soutěže:           Johana Švehlová
Zást.velitele soutěže:  Jakub Roubíček
Hlavní rozhodčí:         Ivan Kubíček
Startér:                        Ivan Kubíček
Rozhodčí u terčů:       Jakub Roubíček
Prezentace:                 Václav Vévoda
Finance a stravování:  Johana Švehlová
Psaní diplomů:            Alena Křížková
Laminování diplomů: Johana Švehlová
Zdravotnická služba:  Tomáš Strouhal
Časomíra:                   od SDH Štrbice – Michala Kadeřábková
Dodávka vody:           SDH Snědovice Jiří Petkov a Vladimír Řeřicha,
                                    SDH Štětí – Jaroslav Dziásek
Fotograf:                     Alena Křížková
Občerstvení:               Václav Švancar

Tým – Starší žáci:                   Tým – Mladší žáci (nesoutěžní štafeta):
Martin Devera                         Barbora Dziásková
Adam Diviš                             Lukáš Svoboda
Jakub Hájek                             Lukáš Dziásek
Vanesa Mostecká                     Petr Cihlář
Vojtěch Čecho
Petr Cihlář
Patrik Zázvorka

 

SDH – Ml.žáci

Štaf.4x60m

Umístění

Umístění

Celkové umístění

Bechlín „B“

1.03,04

1.

24,09

1.

1.

Bechlín „A“

1:19,56

2.

50,63

2.

2.

Štětí

1:40,85

3.

-

-

3.

 

         

SDH – St.žáci

Štaf.4x60m

Umístění

Umístění

Celkové umístění

Štětí

1.02,44

1.

47,40

1.

1.

 

V sobotu 25. června byla naším sborem zapůjčena ruční pojízdná stříkačka tzv. „koňka“ Sboru dobrovolných hasičů v Radešíně, kteří pořádali 35. ročník soutěže v požárním sportu, spojenou s oslavou 120 let od založení sboru. Součástí byl i slavnostní průvod obcí a výstava moderní i historické hasičské techniky. Naši koňku doprovázeli a praktickou ukázku hašení předvedli L´ubomír Božek a Antonín Frencl ze Stračí.  
V neděli 26. června se mladí hasiči zúčastnili 2. kola 3. ročníku soutěže STIMAX CUP na Tyršově stadionu v Roudnici nad Labem. Soutěžilo se v běhu na 60m s překážkami a celkem se soutěže zúčastnilo 187 závodníků ve věku 6-20 let. Náš sbor reprezentovalo 8 dětí, kterým se opět podařilo ve svých věkových kategoriích vybojovat nádherná umístění. Jmenovitě – 9. místo Barbora Dziásková (5 let), 7. místo Petr Cihlář (8 let), 21. místo Lukáš Svoboda (6 let), 18. místo Lukáš Dziásek (8 let), 18. místo Patrik Zázvorka (10 let), 21. místo Vojtěch Čecho (12 let), 30. místo Jakub Hájek (14 let) a 29. místo Martin Devera (14 let). Barbora Dziásková získala navíc cenu pro nejmladší účastnici soutěže. Všem dětem patří veliká gratulace k jejich úspěchu a poděkování za reprezentování našeho sboru.
Ve středu 29. června se konala poslední schůzka mladých hasičů před letními prázdninami. Sešli se téměř všechny děti i se svými rodiči, opékali buřty, grilovali maso a vše si zpříjemňovali koupáním v hasičské kádi. Jejich vedoucí Alena a Petr Křížkovi si pro ně připravili také diplomy a sladké odměny, jako poděkování za pěkné výkony dětí nejen na trénincích ale i při soutěžích.
V sobotu 2. července asistovali naši členové (Jaroslav Kyml, Marek Tuček, Tomáš Strouhal a Michal Šlanhof) na Stračenské pouti výrobou pěny. Současně byla předvedena ruční pojízdná stříkačka a PS8.
V úterý 5. července v 00:08 hod. se členovi sboru, Oldřichu Krejčímu, narodila dcera Teresia Chalupa. Rodičům gratulujeme a přejeme hodně štěstí a zdraví.
Mladí hasiči přespávali o víkend od 22. do 24. července na hasičské zbrojnici. Navštívili Městské koupaliště ve Štětí, věnovali se i tréninku požárního útoku, štafetě a nezapomínali ani na hraní míčových her, opékání buřtů a oblíbené koupání v hasičské kádi.
Dne 13. srpna 2016 se konala svatba členky sboru Marcely Petrželkové roz. Cruzové se svým snoubencem Alešem Beranem. Za náš sbor byl zakoupen svatební dar, kuchyňský robot. Novomanželům přejeme hodně štěstí a lásky na společné cestě životem.
Mladí hasiči se v sobotu 27. srpna zúčastnili 3. kola 3. ročníku soutěže STIMAX CUP v Chomutově. Soutěžilo se v běhu na 60m s překážkami a konkurence byla opět veliká. Našim dětem se podařilo ve svých věkových kategoriích vybojovat nádherná umístění. Jmenovitě – 7. místo Barbora Dziásková (5 let), 13. místo Lukáš Dziásek (8 let), 15.místo Lukáš Svoboda (6 let), 11. místo Patrik Zázvorka (10 let), 22. místo Vojtěch Čecho (12 let), 25. místo Martin Devera (14 let) a 27. místo Jakub Hájek (14 let). Všem dětem patří velká gratulace k jejich úspěchu a poděkování za reprezentování našeho sboru. 
V sobotu 3. září se členovi sboru, Josefu Šímovi, narodil syn Tobiáš. Rodičům gratulujeme a přejeme hodně štěstí a zdraví.
V sobotu 10. září se mladí hasiči zúčastnili finálového 4. kola 3. ročníku soutěže STIMAX CUP v Mostě. Soutěžilo se v běhu na 60m s překážkami a konkurence byla opět veliká. Našim dětem se podařilo ve svých věkových kategoriích vybojovat výborná umístění. Jmenovitě – 8. místo Barbora Dziásková (5 let), 10. místo Petr Cihlář (8 let),  18. místo Lukáš Dziásek (8 let), 22.místo Lukáš Svoboda (6 let), 19. místo Patrik Zázvorka (10 let), 24. místo Vojtěch Čecho (12 let) a 19. místo Martin Devera (14 let).  
Naši mladí hasiči se této soutěže zúčastnili v letošním roce poprvé a hlavním cílem bylo si podobné závody vyzkoušet a nabrat nové zkušenosti. Do celkového vyhodnocení STIMAX CUPu 2016 byla započítána účast na minimálně 3 kolech. Dětem se velice dařilo a umístily se následovně :
Barbora Dziásková – 8. místo (69 bodů), Petr Cihlář – 7. místo (72 bodů), Lukáš Dziásek – 14. místo (44 bodů), Lukáš Svoboda – 17. místo (35 bodů), Patrik Zázvorka – 15. místo (45 bodů), Vojtěch Čecho - 23. místo (26 bodů) a Martin Devera – 25. místo (20 bodů).


STIMAX CUP 2016 – vyhodnocení jednotlivých kol

Jméno

Věk

Lhenice

Roudnice n.L.

Chomutov

Most

Čas

Místo

Čas

Místo

Čas

Místo

Čas

Místo

Vanesa Mostecká

6

49,96

9.

-

-

-

-

-

-

Barbora Dziásková

5

-

-

37,49

9.

39,42

7.

36,22

8.

Petr Cihlář

8

33,18

5.

28,20

7.

-

-

30,01

10.

Lukáš Dziásek

8

-

-

46,80

18.

46,22

13.

46,20

18.

Lukáš Svoboda

6

-

-

97,94

21.

48,81

15.

DNF

22.

Patrik Zázvorka

10

-

-

24,91

18.

23,35

11.

24,53

19.

Vojtěch Čecho

12

23,01

28.

20,67

21.

21,49

22.

21,43

24.

Martin Devera

14

29,95

38.

25,43

29.

25,49

25.

18,10

19.

Jakub Hájek

14

-

-

51,64

30.

29,08

27.

-

-

 

 

V sobotu 24. září se mladí hasiči a tým žen zúčastnili Boháček Cupu v Nových Dvorech. Každé družstvo mělo 2 pokusy požárního útoku, na jednotný stroj. Ženám se podařilo vybojovat 6. místo a dětem 5. místo. Družstvo starších ml. hasičů soutěžilo ve složení: Martin Devera (strojník), Michaela Šimánková (spoj), Jakub Hájek (koš), Jakub Chalupa (hadice B), Vojtěch Čecho (rozdělovač), Daniel Šimánek (levý proud) a Patrik Zázvorka (pravý proud).  

 

Členové Jednotky sboru Tomáš Strouhal, Adam Jahoda a Marek Rybák se o víkendu 14. až 16. října účastnili „Rallye první pomoci“ v areálu chaty Nebákov, v Mladějově v Českém ráji. Jedná se o tradiční terénní cvičení zdravotníků a složek integrovaného záchranného systému v první pomoci. Pořadatelem byl mladoboleslavský Český červený kříž. Na účastníky čekala přednáška profesionálních záchranářů a společný noční zásah všech týmů (hromadná havárie, výbuch chemikálií atd.). Trasa dlouhá 16 km s 10 stanovišti s reálně simulovanou situací. Absolvovali také praktickou výuku technik slaňování s Horskou službou z Rokytnice n. Jizerou.
Slavnostní vyhlášení Podřipské hasičské ligy proběhlo v sobotu 15. října v Bechlíně. Družstvo našich žen se umístilo v kategorii TOP na 7. místě a v kategorii ŘÍP na 6. místě.

Podřipská hasičská liga – výsledky jednotlivých soutěží

Datum

Místo

1.pokus TOP

2.pokus ŘÍP

Čas

Umístění

Čas

Umístění

21.5.2016

Štětí

35,66

6.

25,58

5.

25.6.2016

Hrobce

29,89

5.

35,58

5.

2.7.2016

Dřemčice

26,27

4.

25,17

4.

5.7.2016

Černouček

24,85

5.

42,75

8.

23.7.2016

Měrunice

25,84

5.

26,64

4.

30.7.2016

Černuc

28,04

8.

23,34

5.

13.8.2016

Předonín

25,20

11.

23,16

8.

21.8.2016

Děčany

25,92

5.

22,72

4.

27.8.2016

Nové Dvory

35,34

10.

23,62

8.

4.9.2016

Křešice

22,93

4.

22,84

5.

 

 

 

7.místo

 

6.místo

 

 

 

67 bodů

 

74 bodů


V tomto roce se ženy kromě Podřipské hasičské ligy zúčastnily i těchto soutěží:
16. 4. 2016      2. ročník Mem.Jiřího Kerouše, Holice           12. místo
24. 9. 2016      7. ročník Boháček Cup, Nové Dvory                        6.místo

I v letošním roce byla vyhlášena výtvarná soutěž pro ml. hasiče, týkající se návrhu na novoročenku. Soutěže se zúčastnilo celkem 10 dětí s 12 obrázky s hasičskou tématikou. Členové výboru nakonec vybrali obrázek Jakuba Chalupy (10 let). 
Ve čtvrtek 24. listopadu navštívil město Štětí prezident České republiky Miloš Zeman. Sbor byl požádán o 2 členy ve slavnostních hasičských uniformách, kteří během návštěvy prezidenta drželi čestnou stráž, při dekorování městské zástavy na Novém náměstí. Vybráni byli David Svoboda a Adam Jahoda.
Valná hromada mladých hasičů se konala v pátek 2. prosince od 18 hodin v prostorách hasičské zbrojnice. Účastnilo se jí celkem 12 dětí a 7 rodičů. Všichni byli seznámeni s celoroční činností a úspěchy dětí, také s plánem na rok 2017. Devět dětí společně se svými vedoucími, Alenou a Petrem Křížkovými, na hasičárně i přespali.
Výroční valná hromada se konala v pátek 9. prosince od 17 hodin, v jídelně 3. ZŠ. Přítomno bylo 27 členů (7 omluveno) a 5 hostů. Z SDH Malešov byli přítomni Jaroslava Lochmanová a David Havlíček, z SDH Bechlín Jindřich Konfršt, z SDH Předonín Tomáš Dvořák a Tomáš Filla. Schůzi zahájil a vedl člen sboru Tomáš Strouhal, který zastoupil hlasově indisponovaného starostu sboru Jaroslava Dziáska. Po uctění památky zesnulých byli všichni přítomní seznámeni s programem schůze. Pokračovalo se volbou mandátní a návrhové komise. Následovaly zprávy starosty sboru Jaroslava Dziáska, velitele JSDH Jakuba Roubíčka a zprávou vedoucí kolektivu, kterou přečetla členka sboru Alena Křížková. Jedním z bodů valné hromady byla i volba nové vedoucí mladých hasičů. Stávající vedoucí, Johana Švehlová, odstoupila z této funkce na vlastní žádost. Novou vedoucí byla zvolena Alena Křížková. Během VVH byli všichni seznámeni i se stavem členské základny, zastoupením našich členů na vyšších orgánech a složením jednotky sboru, která je tak jako v loňském roce ve stejném složení. Schválen byl i plán činnosti na rok 2017. V závěrečné diskuzi vystoupil p. Jindřich Konfršt z SDH Bechlín. Vyřídil pozdrav od starostky sboru Bechlín, paní Jany Mackové a seznámil přítomné členy s výběrem kandidáta na volbu starosty OSH Litoměřice, která se bude konat v březnu 2017. Jedním z kandidátů je i člen našeho sboru p. Ivo Šach. Další v diskuzi byl p. Václav Ernst, který upozornil, že by sbor měl poděkovat ženám z SDH Malešov za jejich účast ve štětském družstvu žen a za reprezentaci našeho sboru. Poděkoval také člence sboru Aleně Křížkové za zviditelňování sboru formou webových stránek i článků v tisku, současně i za její práci s mládeží. Dále vznesl dotaz, zda a v jaké míře pokračuje spolupráce se sborem v rakouském Langenlois. V diskuzi vystoupil i p. Benýr s dotazem ohledně stavu majetku sboru. Po přečtení zprávy revizní komise p.Sudkem, mu nebylo jasné jak velký majetek sbor v současné době vlastní.
Posledním v diskuzi byl p. Karel Holeček, který upozornil, že na valné hromadě není přítomný nikdo z vedení města. Dále navrhl výboru SDH, zda by nemělo zvážit přijmutí nového člena do výboru, na místo p. Miroslava Andrta, který se vzhledem ke své pracovní vytíženosti výborových schůzí neúčastní.
Závěrem výroční valné hromady byla předána tato „Čestná uznání a vyznamenání“:
Čestné uznání sboru – Hana Dvořáková, Alena Křížková, Petr Křížek, Marek Rybák, David Svoboda, Tomáš Strouhal, František Tydrich a Václav Vévoda.
Za věrnost 10 let – Alena Dziásková, Martin Flanderka, Jakub Roubíček, Ivo Šach, Johana Švehlová, Marek Tuček a Kamil Tuček.
Za věrnost 20 let – Jaroslav Dziásek, Karel Holeček a Josef Juriga.
Za věrnost 40 let – Anna Černá, Jindřich Červinka, Rostislav Kožarský, Jaroslav Šíma, Josef Widtmann a Josef Zalabák.
Medaile „Za příkladnou práci“ – Jaroslav Dziásek, Alena Dziásková, Martin Flanderka, Rostislav Kožarský a Ivo Šach.
Čestné uznání OSH – Johana Švehlová.
Čestné uznání KSH – Jaroslav Benýr, Karel Holeček a Josef Juriga.
V současnosti má sbor 70 členů, z toho 9 mladých hasičů, 13 žen a 48 mužů. V letošním roce byli přijati tito členové: Křížek Petr, Šlanhof Michal, Cihlář Petr, Dziásková Barbora, Hájek Jakub, Křížková Barbora, Mostecká Vanesa, Svoboda Lukáš, Zázvorka Patrik.
Odhlášení  členové v tomto roce (všichni na vlastní žádost) :
Brabcová Eliška, Hejtíková Alice, Kuběnová Tereza, Mikyna Jaroslav, Diviš Adam, Mostecká Vanesa, Zahrádka Michal.
V novém objektu v Pivovarské ulici čp. 741 byla v letošním roce oškrábána omítka, která byla následně opravena a vymalována. Dům byl poté uklizen, instalovány byly i nové archivační skříně. V příštím roce by měla být dána do pořádku elektřina, aby mohl být objekt využíván i mladými hasiči.
V rozhlasové soutěži Dobráci roku 2016 jsme se umístili na 33. místě. Vítězem v Ústeckém a Libereckém kraji se stal sbor ze Smržovky, v celorepublikovém finále pak Bludov z Olomouckého kraje.
OSH Litoměřice nás informovalo o přečíslování a sjednocení značení hasičských průkazů v roce 2017.
OSH ČMS zaslalo poděkování za pomoc při organizování Okresní soutěže hry Plamen a činnosti dorostu 2015/2016.
V sobotu 12. listopadu na schůzi starostů v Trávčicích, nám byl předán nový registrační list sboru.
V pátek 18. listopadu se v Předoníně konala Okrsková schůze. Za náš sbor se zúčastnili Vlastimil Sudek, Anna Černá a Alena Dziásková.
Dne 31.prosince od 18 hod. asistovali členové jednotky při přípravách a zabezpečení ohňostroje na Novém náměstí, při oslavě Silvestra. Ohňostroj byl velice pěkný a sklidil velký úspěch. Celá akce i následný úklid náměstí se obešly bez jakýchkoliv problémů.

 
 

Facebook

hodiny